De toekomst van werk voor organisaties

Het Nieuwe HR

De toekomst van werk, is aandacht hebben voor de mensen die voor je werken.

Wat hebben zij nodig om hun werk nog beter te doen? Hoe kun je ondersteunen in hun gezondheid en balans? Hoe maak je de verbinding tussen mens en organisatie nog sterker?

Als je je als bedrijf bewust bent van je mensen, kun je stappen zetten om te groeien. Dat vraagt expertise op de volgende punten:

  • Goed werkgeverschap
  • Vitaliteit
  • Optimalisatie
Maak er direct werk van

Goed werkgeverschap

Aantrekkelijke werkgever / Prettige werkomgeving / Goede werkbalans

Om medewerkers te houden en mee te komen met huidige generaties, moet je mee veranderen. Behouden, uitdagen en boeien? Dat doe je door te luisteren en verbinden. Wat hebben jouw medewerkers nodig om hun werk met meer plezier nog beter te doen?

Werken aan Werk zet de juiste veranderingen in gang.

Loopbaanbegeleiding Groningen

Vitale werknemers

Gezonde werkvloer / Lichamelijke en mentale gezondheid / Duurzame inzetbaarheid / Werk-privébalans

Investeren in de lichamelijke en mentale gezondheid van je medewerkers loont. Verzuim en uitval daalt, terwijl de waardering stijgt. Investeren in vitale werknemers heeft ook een gunstig effect op het aantrekken van nieuw talent.

Werken aan Werk zet de juiste HR-tools in voor vitale werknemers.

Talent & Ontwikkeling

Talenten ontdekken / Competenties benutten / Persoonlijke leiderschap / Bijscholing & omscholing

Persoonlijk leiderschap en persoonlijk verandermanagement zijn fundamentele vaardigheden in een werkwereld die blijft vernieuwen. Waardeer het talent van werknemers, en maak dat groter door voortdurend ontwikkeling aan te bieden. Zo transformeert een 7 naar een 8, een 8 naar een 9 en een 9 misschien wel naar een 10.

Werken aan Werk zet medewerkers aan het roer.

Wat zeggen organisaties over Werken aan Werk?

Ric Nijhout (ForestWave)

"‘Ondersteuning bij werving & selectie: manager crewing department, technical director, superintendents, crewing operator en administrateurs… altijd met een goed resultaat.’"

Peter Werkman (Werkman Hoofcare B.V.)

"‘Een transitie naar een nieuwe fabriek, met productie- en ploegenwijziging heeft mega impact op de HR. Het was een groot plezier om Agnes dan als teamgenoot te hebben. Er staat een sterk team dat klaar is voor de toekomst."

Carin Bos-Venema (De Zijlen)

"‘Agnes heeft een goede mensenkennis, weet op een positieve manier te stimuleren en zorgt door kritisch doorvragen dat je een beter beeld krijgt."

Klaar voor de toekomst?

Werken aan Werk creëert mens- en ontwikkelgerichte werkomgevingen.